Jajka faszerowane awokado
Pomysłów na świąteczne przysmaki mnóstwo.
Na pierwszy rzut oczywiście jajka, bo jak Wielkanoc obchodzić bez nich?
Jajka nadziewamy na tysiące sposobów, rybami, kaparami, oliwkami, serami...
Ja do Was przychodzę z przepisem na jajka faszerowane awokado!
Dodatkiem do tego nadzienia są suszone pomidory, które fajnie podbijają smak i chrzan nadający ostry charakter tej przystawce
Zapraszam ;)
Przepis :
5 jajek
1 awokado
2 sztuki suszonych pomidorów
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz, sok z cytryny
Przygotowanie :
Do wrzącej wody wkładamy umyte jajka i gotujemy (z zegarkiem w ręku) 8 minut.
Następnie je studzimy, kroimy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka do innego naczynia.
Pomidory siekamy.
Do miski z żółtkami, dodajemy dojrzałe awokado, pomidory, chrzan, jogurt, przyprawy, a następnie całość blendujemy..
Farsz nakładamy łyżeczką lub z rękawa cukierniczego.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz