Aromatyczny łosoś z piekarnika
Robiłam go już tyleee razy i postanowiłam się z Wami podzielić tym przepisem.
Został dopracowany i w końcu zasługuje na swoje miejsce na blogu :)
Jest mega prosto, szybko i pysznie!
Pół godziny i mamy obiad!
Łosoś pieczony w piekarniku.
Łosoś pieczony w piekarniku.
Zapraszam! ;)
Przepis :
1 filet z łososia ok.1kg
1 chilli
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziaren kolendry
1 łyżeczka soli
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
1/2 cytryny
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
1/2 cytryny
Przygotowanie :
Chilli oraz czosnek drobno kroimy i wkładamy do moździerza. Dodajemy kolendrę oraz sól, a następnie wszystko ucieramy.
Dolewamy oliwę i delikatnie mieszamy.
Rybę dzielimy na kilka porcji (4-5).
Łososia nacinamy i nacieramy powstałą marynatą. Następnie kładziemy kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Łososia nacinamy i nacieramy powstałą marynatą. Następnie kładziemy kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Skarpiamy sokiem, a następnie plastry cytryny kładziemy na rybie. Cebulę kroimy w ćwiartki i dodajemy do ryby.
Całość pieczemy w 200°C przez 15 minut.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz