Mielone z serem i szpinakiem
Znudziły Ci się zwykłe sznycle?
To przepis dla Ciebie!
Tradycyjne polskie kotlety, a jednak inne!
Mega proste, szybkie kotlety mielone z delikatnym szpinakiem i ciągnącym się serem!
Są smaczne i fajnie urozmaicają danie.
Zapraszam!
Składniki :
Masa mięsna
1.5 kg mięsa mielonego drobiowego
1 ząbek czosnku
1 duża cebula
2 pęczki naci kopru
1 bułka namoczona w mleku
1 jajko
3 łyżki mąki
Szpinak
250 g szpinaku świeżego
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
sól
Dodatkowo
200g sera żółtego
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie :
Na rozgrzanej patelni topimy masło, podsmażamy czosnek,a następnie blanszujemy szpinak przez około 5-7 minut.
Ser trzemy na grubych oczkach.
Cebulę, czosnek i koperek siekamy, następnie dodajemy do mięsa mielonego wraz z przyprawami, zmieloną bułką, bułką tartą, jajkiem, oraz mąką.
Całość wyrabiamy i odstawiamy na 20-30 minut do "przegryzienia" się smaków.
Z masy formujemy kotleciki, do środka wkładamy szpinak i ser, a następnie obtaczamy w bułce tartej .i smażymy na oleju.
Smacznego !






Komentarze
Prześlij komentarz