Papryka faszerowana


Brak pomysłu na piątkowy obiad? 
Z pomocą przychodzi ten oto przepis!
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami 


Przepis : 

4 duże papryki 
100 g ryżu 
10 pieczarek 
1 cebula
2 ząbki czosnku 
4 plastry sera żółtego
Sól pieprz, oliwa



Przygotowanie : 

Paprykę przecinamy u samej góry i wyciągamy środek.
 Ryż gotujemy. Pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę i czosnek siekamy.
Podsmażamy na oliwie, dodajemy ugotowany ryż , mieszamy, przyprawiamy .
Faszerujemy paprykę kładąc na samej gorze plasterek sera i przykrywamy czapeczką.
Owijamy folią aluminiową z połyskiem do środka.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinkę 



Smacznego !




Komentarze