Papryka faszerowana
Brak pomysłu na piątkowy obiad?
Z pomocą przychodzi ten oto przepis!
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami
Przepis :
4 duże papryki
100 g ryżu
10 pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 plastry sera żółtego
Sól pieprz, oliwa
Przygotowanie :
Paprykę przecinamy u samej góry i wyciągamy środek.
Ryż gotujemy. Pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę i czosnek siekamy.
Podsmażamy na oliwie, dodajemy ugotowany ryż , mieszamy, przyprawiamy .
Faszerujemy paprykę kładąc na samej gorze plasterek sera i przykrywamy czapeczką.
Owijamy folią aluminiową z połyskiem do środka.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinkę
Smacznego !





Komentarze
Prześlij komentarz