Penne ze szpinakiem i fetą
Makarony,makarony,makarony..Klasyka bezmięsnego i smacznego obiadu.
Ile rodzajów tyle sposobów na które można je przyrządzić. A może nawet więcej?
Tym razem mam dla Was coś naprawdę prostego i szybkiego w przygotowaniu.
Wszystko dzięki temu, że użyłam 4 składników!
Mowa tu o makaronie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą!
Zapraszam :)
Przepis :
250 g makaronu penne
100 g fety
250 g świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
ok. 10 pomidorów suszonych
Sól, pieprz, oliwa
Przygotowanie :
Makaron gotujemy al dente.
Patelnie rozgrzewamy, dodajemy oliwę,oraz czosnek.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy.
Następnie dodajemy szpinak krótko smażąc. Przyprawiamy.
Do szpinaku dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i podajemy z pokruszoną fetą.
Smacznego!







Komentarze
Prześlij komentarz