Penne ze szpinakiem i fetą



Makarony,makarony,makarony..Klasyka bezmięsnego i smacznego obiadu.
Ile rodzajów tyle sposobów na które można je przyrządzić. A może nawet więcej?

Tym razem mam dla Was coś naprawdę prostego i szybkiego w przygotowaniu.
Wszystko dzięki temu, że użyłam 4 składników!
Mowa tu o makaronie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą!

Zapraszam :)



 Przepis :

250 g makaronu penne 
100 g fety 
250 g świeżego szpinaku 
1 ząbek czosnku 
ok. 10 pomidorów suszonych
Sól, pieprz, oliwa


Przygotowanie :

Makaron gotujemy al dente.
Patelnie rozgrzewamy, dodajemy oliwę,oraz czosnek.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy.
Następnie dodajemy szpinak krótko smażąc. Przyprawiamy.

Do szpinaku dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i podajemy z pokruszoną fetą.




Smacznego! 

Komentarze