Piernikowa gorąca czekolada
W chłodne , a szczególnie jesienno zimowe dni najlepiej się ogrzać. Kawa, herbata, kakao lub gorąca czekolada!
Przychodzę do Was z propozycja na idealną, gęstą , pachnącą piernikową czekoladę!
Składniki :
300 ml mleka 3.2%
100 ml śmietanki 30%
200 g czekolady mlecznej
80 g czekolady deserowej (64%)
80 g czekolady gorzkiej (80%)
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1/2 łyżeczki imbiru
szczypta kardamonu
3 goździki
Przygotowanie :
Mleko i śmietankę podgrzewamy razem z goździkami, nie doprowadzając do wrzenia. Wrzucamy czekolady, cały czas mieszając, rozpuszczamy.
Wsypujemy przyprawy i gotowe!
Taką czekoladę możemy podać z bitą śmietaną lub ciachem
Smacznego !




Komentarze
Prześlij komentarz