Tortellini ze szpinakiem pod mozarellą i pomidorami


Szybki makaronowy przepis?
Kilka składników i gotowe!

Malutkie, włoskie pierożki z nadzieniem serowym, grzybowym lub mięsnym, pokryte sosem szpinakowym, z cudownie ciągnącą się mozarellą i pięknie pachnącym świeżym pomidorem.

Ugotować, podsmażyć, podpiec i jemy!

Zapraszam! 




Przepis :  

250 g tortellini z serem 
250 g szpinaku świeżego
1 puszka mleka kokosowego lub 250ml śmietanki 30%
2 ząbki czosnku 
1 kulka mozarelli 
1 pomidor 
sól, pieprz 
oliwa



Przygotowanie : 

Tortellini gotujemy al dente.

Na patelni podsmażamy czosnek, następnie dodajemy szpinak.
Smażymy 5-7 minut i wlewamy mleczko kokosowe bądź śmietankę.
Smażymy do częściowego odparowania wody i przyprawiamy.

Makaron po ugotowaniu przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Zalewamy powstałym sosem szpinakowym, następnie układamy plasterki sera i pomidora.
Następnie posypujemy świeżo mielonym pieprzem

Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 °C na 10 minut.



Smacznego !

Komentarze