Tortellini ze szpinakiem pod mozarellą i pomidorami
Szybki makaronowy przepis?
Kilka składników i gotowe!
Malutkie, włoskie pierożki z nadzieniem serowym, grzybowym lub mięsnym, pokryte sosem szpinakowym, z cudownie ciągnącą się mozarellą i pięknie pachnącym świeżym pomidorem.
Ugotować, podsmażyć, podpiec i jemy!
Zapraszam!
Przepis :
250 g tortellini z serem
250 g szpinaku świeżego
1 puszka mleka kokosowego lub 250ml śmietanki 30%
2 ząbki czosnku
1 kulka mozarelli
1 pomidor
sól, pieprz
oliwa
Przygotowanie :
Tortellini gotujemy al dente.
Na patelni podsmażamy czosnek, następnie dodajemy szpinak.
Smażymy 5-7 minut i wlewamy mleczko kokosowe bądź śmietankę.
Smażymy do częściowego odparowania wody i przyprawiamy.
Makaron po ugotowaniu przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Zalewamy powstałym sosem szpinakowym, następnie układamy plasterki sera i pomidora.
Następnie posypujemy świeżo mielonym pieprzem
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 °C na 10 minut.
Smacznego !








Komentarze
Prześlij komentarz