Wegański makaron curry z warzywami


Wegański syty i smaczny obiad?
Nic trudnego, parę składników i takie cudo można wyczarować!
Zachęcam Was do przetestowania tego przepisu!
Zapraszam

Przepis :

200-250 g makaronu spaghetti 
½ papryki czerwonej 
10 cm pora 
6 pieczarek 
1 ząbek czosnku
160 g wegańskiej śmietany Planton (dostępna w Lidlu)
oliwa 

przyprawy :chilli, curry, pieprz ,sól


Przygotowanie :

Makaron gotujemy al dente, na koniec odlewamy ok. 50 ml wody po makaronie do szklanki.
Por i paprykę kroimy w bardzo cienkie paseczki 
W woku na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz por
dosypujemy 1 łyżkę curry i chilli, krótko smażymy, dodajemy paprykę, zmniejszamy gaz.
Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy
Dodajemy makaron, całość mieszamy i krótko smażymy.
Wodę po makaronie mieszamy z wegańskim jogurtem, wlewamy do makaronu, doprawiamy jeszcze curry, solą i pieprzem 


Smacznego !

Komentarze