Wegański makaron curry z warzywami
Wegański syty i smaczny obiad?
Nic trudnego, parę składników i takie cudo można wyczarować!
Zachęcam Was do przetestowania tego przepisu!
Zapraszam
Przepis :
200-250 g makaronu spaghetti
½ papryki czerwonej
10 cm pora
6 pieczarek
1 ząbek czosnku
160 g wegańskiej śmietany Planton (dostępna w Lidlu)
oliwa
przyprawy :chilli, curry, pieprz ,sól
Przygotowanie :
Makaron gotujemy al dente, na koniec odlewamy ok. 50 ml wody po makaronie do szklanki.
Por i paprykę kroimy w bardzo cienkie paseczki
W woku na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz por
dosypujemy 1 łyżkę curry i chilli, krótko smażymy, dodajemy paprykę, zmniejszamy gaz.
Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy
Dodajemy makaron, całość mieszamy i krótko smażymy.
Wodę po makaronie mieszamy z wegańskim jogurtem, wlewamy do makaronu, doprawiamy jeszcze curry, solą i pieprzem
Smacznego !





Komentarze
Prześlij komentarz