Ciasteczka lawendowe z nutą cytryny
Kruche, maślane ciasteczka z lawendą i nutą cytryny.
Intrygujące w smaku, o pięknym zapachu.
Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. ;)
Dla osób kochających lawendę przepis idealny!
Pozostałych czytelników również zapraszam do przetestowania!
Przepis:
200g mąki pszennej
200g zimnego masła
100g cukru pudru
1 jajko
2 łyżki świeżej lawendy
skórka otarta z jednej cytryny
Przygotowanie:
Mąkę i cukier puder przesiewamy, następnie dodajemy lawendę i wcześniej starta skórkę z cytryny.
Do miski z suchymi produktami trzemy zimne masło i wybijamy jajko.
Ciasto wyrabiamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy o grubości 0.5-0.7cm, następnie
, wycinamy kółeczka i wykładamy na blaszkę.
Ciasteczka pieczemy w 175℃ przez 12 minut.
Smacznego !






Komentarze
Prześlij komentarz