Pikanta pasta jajeczna



Uwielbiam ostre jedzenie i dzielę się tym z Wami, którzy również każdą ostrą papryczkę darzą wielką miłością ;)

Oczywiście przepis jest dla każdego! Można zastąpić pikantny składnik chrzanem, musztardą, lub całkowicie go pominąć.

Pasta jest świetnym dodatkiem do sezonowych,  słodkich pomidorów,  doskonała na kanapki, imprezy i inne okoliczności ! :) 

Zapraszam 




Przepis :

8 jajek
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 papryczka chilli 
½ łyżeczki kurkumy
szczypta soli, pieprz


Przygotowanie :

Jajka myjemy i gotujemy 8 minut od zawrzenia wody, aby nie pojawiła się zielona otoczka wokół żółtka, następnie je obieramy i drobno kroimy.

Papryczkę chilli siekamy i dodajemy do jajek.
Przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą nadajemy kolor i dodajemy jogurt naturalny.
Całość dokładnie mieszamy i schładzamy.



Smacznego ! 

Komentarze