Pikanta pasta jajeczna
Uwielbiam ostre jedzenie i dzielę się tym z Wami, którzy również każdą ostrą papryczkę darzą wielką miłością ;)
Oczywiście przepis jest dla każdego! Można zastąpić pikantny składnik chrzanem, musztardą, lub całkowicie go pominąć.
Pasta jest świetnym dodatkiem do sezonowych, słodkich pomidorów, doskonała na kanapki, imprezy i inne okoliczności ! :)
Zapraszam
Przepis :
8 jajek
3 łyżki jogurtu naturalnego
8 jajek
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 papryczka chilli
½ łyżeczki kurkumy
szczypta soli, pieprz
½ łyżeczki kurkumy
szczypta soli, pieprz
Przygotowanie :
Jajka myjemy i gotujemy 8 minut od zawrzenia wody, aby nie pojawiła się zielona otoczka wokół żółtka, następnie je obieramy i drobno kroimy.
Papryczkę chilli siekamy i dodajemy do jajek.
Przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą nadajemy kolor i dodajemy jogurt naturalny.
Całość dokładnie mieszamy i schładzamy.
Smacznego !







Komentarze
Prześlij komentarz