Zbożowe ciasteczka z masłem orzechowym
Delikatnie kruche, a zarazem miękkie ciasteczka zbożowe z kremowym masłem orzechowym.
W smaku przypominają płatki do mleka!
W smaku przypominają płatki do mleka!
Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Idealne na przekąskę lub drugie śniadanie. Świetnie będą się komponować z jogurtem i owocami.
Zapraszam :)
Przepis :
2 szkl płatków owsianych
½ szkl płatków żytnich
1 szkl otrąb
½ szkl sezamu
3-4 duże łyżki dobrego jakościowo masła orzechowego
3 jajka
3/4 szkl cukru trzcinowego
Przygotowanie :
Sezam prażymy na suchej patelni.
Wszystkie pozostałe składniki wkładamy do miski, następnie dodajemy ostudzony sezam i wybijamy jajka.
Masę na ciasteczka dobrze mieszamy. Następnie po łyżce wykładamy na blachę i formujemy ciasteczka.
Pieczemy w 180 °C przez 12 minut
Smacznego !







Komentarze
Prześlij komentarz