Zbożowe ciasteczka z masłem orzechowym



Delikatnie kruche, a zarazem miękkie ciasteczka zbożowe z kremowym masłem orzechowym.
W smaku przypominają płatki do mleka!
Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Idealne na przekąskę lub drugie śniadanie. Świetnie będą się komponować z jogurtem i owocami.

    Zapraszam :)


    Przepis :

2 szkl płatków owsianych
½ szkl płatków żytnich 
1 szkl otrąb 
½ szkl sezamu
3-4 duże łyżki dobrego jakościowo masła orzechowego
3 jajka
3/4 szkl cukru trzcinowego 



Przygotowanie : 

Sezam prażymy na suchej patelni.
Wszystkie pozostałe składniki wkładamy do miski, następnie dodajemy ostudzony sezam i wybijamy jajka.
Masę na ciasteczka dobrze mieszamy. Następnie po łyżce wykładamy na blachę i formujemy ciasteczka.

Pieczemy w 180 °C przez 12 minut


Smacznego !

Komentarze