Smażone papryczki padron
Papryczki padron- małe, zielone, łagodne (o ile są z Polski) papryczki przyrządzane na różne sposoby. Można je pokroić w paseczki i dodać do dania, marynować, nadziewać, dodać do sałatek, sals, zup....
Ja natomiast preferuję podsmażone na oliwie i posypane solą, jako przystawka bądź imprezowa przekąska, koniecznie podawana na ciepło!
Ja natomiast preferuję podsmażone na oliwie i posypane solą, jako przystawka bądź imprezowa przekąska, koniecznie podawana na ciepło!
Zapraszam :)
Przepis :
Opakowanie papryczek padron (250g)
2 łyżki oliwy z oliwek
Gruboziarnista/w płatkach sól
2 łyżki oliwy z oliwek
Gruboziarnista/w płatkach sól
Przygotowanie :
Papryczki myjemy, a następnie osuszamy.
Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), wlewamy oliwę i wrzucamy papryczki.
Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), wlewamy oliwę i wrzucamy papryczki.
Papryczki smażymy kilka minut ( do momentu nabrania szarobrązowych plam)
Ściągamy z patelni, posypujemy solą i jemy jeszcze gorące!
Ściągamy z patelni, posypujemy solą i jemy jeszcze gorące!
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz