Smażone papryczki padron



Papryczki padron- małe, zielone, łagodne (o ile są z Polski) papryczki przyrządzane na różne sposoby. Można je pokroić w paseczki i dodać do dania, marynować, nadziewać, dodać do sałatek, sals, zup....
Ja natomiast preferuję podsmażone na oliwie i posypane solą, jako przystawka bądź imprezowa przekąska, koniecznie podawana na ciepło!
  
Zapraszam :) 



Przepis :

Opakowanie papryczek padron (250g)
2 łyżki oliwy z oliwek
Gruboziarnista/w płatkach sól


Przygotowanie :

Papryczki myjemy, a następnie osuszamy.
Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), wlewamy oliwę i wrzucamy papryczki.
Papryczki smażymy kilka minut ( do momentu nabrania szarobrązowych plam)
Ściągamy z patelni, posypujemy solą i jemy jeszcze gorące! 


Smacznego !






 

Komentarze