Nadziewane jalapeno


Jesteś fanem ostrego? 
Tak? To ekstra!
Przepis dla Ciebie!

Super przekąska na imprezę, wieczór filmowy czy  jako dodatek do obiadu.
Papryczki jalapeno nadziewane serkiem śmietankowym, fetą z nutą curry, zawinięte w wędzony boczek... Mmmm..
Skusisz się? :)


Przepis:

8 papryczek jalapeno 
50g greckiej fety 
(PAMIĘTAJ! ser feta jest z mleka owczego, lub owczego i koziego! czytaj skład!
1 łyżka serka śmietankowego np. łaciaty
150g boczku wędzonego w plastrach
½ łyżeczki curry
1 łyżeczka oliwy z oliwek
 

Przygotowanie: 

Papryczki jalapeno myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środek 
(można zostawić parę pestek, będzie bardziej piekło ;) )

W miseczce mieszamy ser feta z serkiem śmietankowym, curry i oliwą. Następnie nadziewamy papryczki farszem i owijamy je boczkiem.

Pieczemy je w 220°Cprzez 15 minut

Super smakują na ciepło jak i na zimno!


Smacznego ! 

       



Komentarze