Nadziewane jalapeno
Jesteś fanem ostrego?
Tak? To ekstra!
Przepis dla Ciebie!
Super przekąska na imprezę, wieczór filmowy czy jako dodatek do obiadu.
Super przekąska na imprezę, wieczór filmowy czy jako dodatek do obiadu.
Papryczki jalapeno nadziewane serkiem śmietankowym, fetą z nutą curry, zawinięte w wędzony boczek... Mmmm..
Skusisz się? :)
Przepis:
8 papryczek jalapeno
50g greckiej fety
(PAMIĘTAJ! ser feta jest z mleka owczego, lub owczego i koziego! czytaj skład!)
1 łyżka serka śmietankowego np. łaciaty
150g boczku wędzonego w plastrach
½ łyżeczki curry
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Papryczki jalapeno myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środek
(można zostawić parę pestek, będzie bardziej piekło ;) )
W miseczce mieszamy ser feta z serkiem śmietankowym, curry i oliwą. Następnie nadziewamy papryczki farszem i owijamy je boczkiem.
Pieczemy je w 220°Cprzez 15 minut
Super smakują na ciepło jak i na zimno!
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz